Victron zonnepanelen

Maximale prestatie in zon en schaduw.

De BlueSolar panelen van Victron Energy zijn van hoge kwaliteit. Het geharde glas zorgt voor een verbeterde slagvastheid en stijfheid van het paneel. De stevige, volledig geanodiseerde behuizing zorgt voor een makkelijke montage op het dak met een verscheidenheid aan standaard montagesystemen. Zelfs bij weinig licht kan er met de BlueSolar panelen energie worden opgewekt, dankzij de hoge lichtgevoeligheid van de zonnecellen. Bij hogere temperaturen zorgt de lage spanning-temperatuur coëfficiënt in de cellen ervoor dat de panelen toch optimaal kunnen functioneren. Wanneer de BlueSolar panelen gedeeltelijk in de schaduw komen te staan, wordt het energieverlies geminimaliseerd door de bypass diodes. Op de zonnepanelen van Victron Energy wordt een vermogens- en prestatiegarantie van 25 jaar gegeven.

- Laag volt-temperatuur coëfficiënt voor omgeving met hoge temperaturen.

- Uitstekende prestatie bij weinig en volledig licht over het gehele zonnespectrum.

- Twee jaar garantie op de materialen.

- Optimale prestatie door gebruik van by-pass dioden die zorgen voor minimale spanningval 

tijdens schaduw.

- Een stevig geanodiseerd aluminium frame geschikt voor universele bevestiging.

- Voorbedraad quick-connect systeem met PV-ST01 connectors.

Hoekblokken ter bevestiging en dakdoorvoer zijn niet bij de levering inbegrepen en dienen separaat te worden besteld.

Samenstellen van systemen

De keuze van de juiste laadcontroller is afhankelijk van het aantal gebruikte panelen, het totale voltage en de totale opgebrachte stroom. Een paneel levert een maximaal voltage met daarbij ook een maximaal amperage. Door meerdere panelen te koppelen kan deze spanning en stroom oplopen. De regelaar kan een maximaal voltage/amperage aan. Een MPPT 75/15 doet dan maximaal 75 volt en levert 15Amp. Als de panelen meer leveren op één van beide voorwaarden, zal een zwaarder regelaar gekozen moeten worden.

Door panelen in serie te schakelen, verhoogt de spanning maar blijft het amperage gelijk. Hoe sneller een hogere spanning wordt behaald door de zon, des te eerder zal de regelaar gaan laden. Wanneer echter één paneel in de schaduw komt verbreekt dit de "ketting". Bij het parallel schakelen van de panelen gaat er meer stroom lopen. de spanning blijft dan gelijk. Nadeel: panelen beginnen later met laden. Voordeel: Als één paneel in de schaduw ligt, werkt het andere paneel nog.

Voor een solar systeem is nodig:

- 1. Zonnepaneel, panelen

- 2a. Bevestigings blokken om de panelen te monteren

- 2b. Dakdoorvoer voor de bekabeling

- 3. Een regelaar 

- 4. Bekabeling

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw