Omvormers

Bij de keuze van een omvormer is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid watt die alle 230V apparaten bij elkaar gebruiken. Stel jezelf de volgende vraag ‘welke apparaten moeten worden voorzien van stroom en hoeveel uur per dag ga ik ze gelijktijdig gebruiken?’. Het is raadzaam om te kiezen voor een omvormer met een iets hoger vermogen voor eventuele extra apparatuur. Als het totaalvermogen van de aangesloten apparaten hoger is als het toegestane piekvermogen van de omvormer, dan loop je het risico de omvormer blijvend te beschadigen.

Victron biedt zuivere omvormers voor professioneel gebruik. De omvormers zetten gelijkstroom stil om in wisselspanning en slaan dit op in accu’s. Zo kun je te allen tijde gebruikmaken van je huishoudelijke apparaten, zonder overlast van luidruchtige generatoren. De diverse (draagbare) modellen hebben een hoog piekvermogen en voorzien elke belasting probleemloos van stroom.  

De Victron Phoenix omvormers hebben een zuivere sinusgolf-uitgang, hoog piekvermogen en een optimale efficiëntie. Door de hybride HF-technologie gaan uitzonderlijke specificaties en mogelijkheden samen met een licht gewicht en compacte afmetingen. Ze zijn in staat om elke belasting probleemloos van stroom te voorzien, ook apparaten die een hoog startvermogen vragen als koelkasten en elektromotoren. Wanneer een hoger vermogen gewenst is, kunnen meerdere (twee tot zes) omvormers parallel geschakeld worden.